dimecres, 13 de juny del 2012

Els mitjans de comunicació i l'educació


No és el mateix "Educar en l'ús dels mitjans de comunicació" que "utilitzar els mitjans de comunicació per educar". 

Des que va arribar l'aparició de l'ordinador i l'Internet, la tecnologia ha evolucionat i avançat de forma fugaç aquest darrers anys. Avui dia és molta i molt variada la informació que ens arriba per diferents vies, no donem a bast. Per tant, davant d'aquesta realitat, des de l'escola s'ha d'ensenyar als alumnes a saber utilitzar aquest informació, a saber-la seleccionar, gestionar, organitzar, valorar, etc. per tal que l'alumne construeixi el seu propi coneixement. Nosaltres hem d'oferir unes eines i guiar-los  en el procés d'aprenentatge a partir de la utilització dels mitjans de comunicació.
És important que els alumnes s'adonin de la importància de les noves tecnologies, encara que és més rellevant que les sàpiguen aprofitar i fer un bon ús d'elles. Els mitjans de comunicació, no només tenen una intenció expositiva, sinó que serveixen per orientar, informar, contrastar, complementar el treball que es va realitzant.

Per tant, és important que des de l'escola fem un bon ús d'aquests mitjans de comunicació per tal d'educar i complementar l'aprenentatge dels alumnes. Tot i així, aquestes eines no haurien de prendre  tota la importància de l'educació, ja que com he dit abans, ajuden a que l'aprenentatge sigui més ric i encetat.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada